De 6 voordelen van Prolon, het Fasting Mimicking Dieet

De 6 voordelen van Prolon, het Fasting Mimicking Dieet


Article written by:
Francesca Florenzo

Click here to read the English version

Het Fasting Mimicking Dieet, opgesteld door Dr. Valter Longo, is een dieet wat vasten nabootst. Indien het dieet correct wordt gevolgd, kan het een alternatieve manier zijn om de juiste balans in het lichaam te vinden. Volgens de publicatie van het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine biedt deze toepassing vele potentiële voordelen voor diverse onderzoeksgebieden, van wetenschappelijk tot klinisch. 

Dr. Longo legt uit dat je door de fasting mimicking cyclus periodiek te herhalen, na een periode van 3 tot 6 maanden (afhankelijk van de risicofactoren), “celregeneratie” op gang kan brengen. Celregeneratie is gebaseerd op het afsterven van inefficiënte cellen en het produceren van nieuwe stamcellen. 

Tijdens het dieet wordt niet daadwerkelijk gevast; het woord “mimicking” geeft aan dat het dieet de effecten van vasten imiteert. Het Fasting Mimicking Dieet duurt vijf dagen, waarin iedere eigenschap van ons lichaam wordt verbeterd. Laten we deze verbeteringen eens wat beter analyseren.

De effecten van Prolon, het Fasting Mimicking Dieet: 

  1. Het verbetert het behoud van cognitieve functies. Een dieet wat laag is in calorieën draagt niet alleen bij aan cellulaire regeneratie maar helpt ook neurale regeneratie te versterken en leervaardigheden te verbeteren. 
  2. Het reduceert abdominaal vet (buikvet), met een significante verhoging van spiermassa in relatie tot totaal lichaamsgewicht.

  3. Het vermindert risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes. Onderzoeken suggereren dat fasting mimicking cellen m.b.t. de alvleesklier zou kunnen herstellen, die verantwoordelijk zijn voor het produceren van insuline.

  4. Het zorgt voor significante verbeteringen in bloeddruk en cholesterolwaarden.

  5. Het strategisch vermijden van bepaalde voedingsstoffen voorkomt niet alleen het risico om ziekten ziekten zoals kanker te ontwikkelen, maar het produceert ook een vermindering in het IGF1 hormoon door de regeneratie van weefsels te stimuleren. Het IGF1 hormoon is nodig voor groei tijdens de jonge ontwikkeling. Echter, als we ouder worden is het juist een oorzaak van ziektes in het proces van cellulaire veroudering.

  6. Een verjonging van het immuunsysteem is een soort “reset” waarbij ongeveer een derde wordt afgevoerd. Dit zal worden heropgebouwd tijdens het hervoeden of wanneer een normaal dieet wordt hervat.

De voordelen van het Fasting Mimicking Diet kunnen talrijk zijn en beïnvloeden verschillende gebieden in ons lichaam. Klinische testen hebben vastgesteld dat deze 5 dagen van voedingsbeperking, systematisch periodiek herhaalt, de mogelijkheid heeft om een “herprogrammerings-” effect te hebben op interne cellen. Dit helpt ons lichaam om te gaan met het verstrijken van de tijd. 

Wil je zelf ervaren wat de invloed van het fasting mimicking dieet op jouw lichaam is? Bestel hier de Prolon Box met het 5-daagse fasting mimicking dieet en ga van start. 

Let op: vasten kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen voor zwangere/lacterende vrouwen, mensen met ondergewicht/anorexia, < 18 jaar en > 70 jaar, met een fragiele gezondheid door een ziekte of medische ingreep, medicatiegebruik, auto-immuunziekte en intensieve lichamelijke activiteit. Raadpleeg in dit geval de diëtist en arts van Holland Health Clinic of je eigen huisarts.