Heb je last van buik-, maag- of darmklachten?

Buik-, maag- en darmklachten komen helaas veel voor.

Waarschijnlijk herken je de meest voorkomende klachten wel: buikpijn, verstopping, opgeblazen gevoel, kramp en misselijkheid.

Er zijn verschillende maag-darmaandoeningen, zoals bijvoorbeeld diarree, maagzweer, darmafsluiting, ontsteking, tumor in de het maag-darmstelsel en prikkelbaar darm syndroom. Heb je maag-darmklachten, laat je dan ook altijd eerst onderzoeken door de huisarts. Soms kunnen huisarts en/of specialist echter geen oorzaak vinden of helpt bepaalde therapie onvoldoende de klachten te verminderen. Of heb je behoefte om lichaam en geest zelf te ondersteunen en wil je weten hoe je dat het beste kunt doen. Integrale zorg gebaseerd op voeding en leefstijl aanpassingen, stressmanagement ondersteunt door metingen (biometrie, lab onderzoek, gevalideerde vragenlijsten, tracking) via de whole body approach kan dan vaak verlichting geven.

Functional Medicine ofwel leefstijl / integrale geneeskunde is de manier waarop wij de mens en haar/zijn klachten benaderen. Bij Holland Health Clinic kijken onze artsen naar de oorzaak van de klacht met deze holistische kijk en vanuit deze visie benaderen we het probleem vanuit verschillende hoeken: Medical (analyse van jouw achtergrond), Motivation (wat wil je), Mind (oa stress en slaap), Metabolics (de voeding) en Motion (beweging), vanuit wetenschappelijk onderzoek en analyses en vanuit specifieke lab testen en aanvragen.

Stap 1:

Herken je je in een van de volgende klachten?

Zoals opgeblazen gevoel, buikkrampen of misselijkheid?

De maag en de darmen maken deel uit van het spijsverteringsstelsel. In de maag wordt het voedsel verzameld en wordt een begin gemaakt met de vertering. Als het voedsel de maag verlaat, komt het via de twaalfvingerige darm in de dunne darm terecht. Hier, maar later ook in de dikke darm, worden voedingsbestanddelen door het lichaam opgenomen. Jouw darmflora (microbioom) bestaat uit meer dan 100 miljard microorganismen die je vertering reguleren en je beschermen tegen pathogenen.

Holland Health Clinic geeft met geadvanceerde testen inzicht in jouw klachten en met een persoonlijk plan van aanpak krijg je grip op: klachten ontstaan door voedingsintoleranties, advies om met leefstijlaanpassingen symptomen van colitis en diverticulitis te verlichten, de onderliggende oorzaak van IBS te identificeren, voedingsstrategie bepalen om klachten als opgeblazen gevoel, krampen, obstipatie en buikpijn te verminderen.

Ziektes waarvoor medische hulp noodzakelijk is, dient wat ons betreft altijd onder begeleiding van de huisarts of specialist te staan. Volg altijd je gut feeling en ga op zoek naar (ondersteuning bij) verlichting van de klachten.

Stap 2:

Boek een (gratis) Plan van aanpak consult met onze arts

Herken je je in de klachten en wil je hiermee zelf aan de slag? Of heb je juist behoefte aan nadere analyse en begeleiding? Weet je je geen raad meer, omdat niemand de tijd heeft om echt naar je te luisteren? Onze artsen hebben die tijd en nemen die tijd ook. Juist nu en juist voor jou.

Wil je weten of wij jou kunnen helpen, boek dan een Plan van aanpak consult met een van onze artsen. Tijdens het Plan van aanpak consult zal jouw arts jouw medische achtergrond en klachtenspectrum in kaart brengen en zal goed luisteren naar jouw wens, motivatie en jouw hulpvraag. Dit geeft jou tegelijkertijd ook de mogelijkheid te ervaren of je een klik hebt met jouw arts. 

Aan dit Plan van aanpak consult zijn geen kosten verbonden. Pas als jij een goed gevoel hebt, gaan we verder en ook de kosten voor ingang zetten van onderzoek, analyse en evaluatie zullen duidelijk worden gemeld. Dat kan meteen tijdens dit eerste consult, maar je kan ook een ander moment daarvoor plannen. Of er gewoon nog even over nadenken. Geen probleem.

Stap 3:

De Basis Check aangevuld met extra onderzoek

Als we aan de slag gaan met het Plan van aanpak, worden als eerste de onderzoeken, die gebaseerd zijn op de 5 fundamenten van gezondheid, verricht. Deze Basis Check bestaan uit gevalideerde vragenlijsten en biometrie metingen: Medical, Motivation, Mind, Motion, Metabolics en Measurements.

Optioneel kan extra aanvullend onderzoek worden verricht, zoals bloedonderzoek, een Imupro voedingsintolerantie test, faecesonderzoek, urine onderzoek of microbioom onderzoek. Naast alle onderzoeken heeft jouw arts ook goed naar je geluisterd, we hebben de tijd genoten om de ruimte tussen jouw woorden tot ons te nemen. 

Optionele onderzoeken

Consult met arts & Basis Check

Prijs €150,-

  • Met jouw arts bespreek je jouw (medische) achtergrond van de klacht(en). We vinden het belangrijk om goed naar je te luisteren, dus neemt jouw arts hier de tijd voor.
  • Tijdens dit consult voeren we ook de Basic Check uit, die bestaat uit Mind, Motion, Metabolic en Measurement testen.
  • Op basis van dit gesprek, de uitkomsten van de testen en eventueel aanvullend onderzoek  (Nb de aanvullende onderzoeken zijn niet inbegrepen in deze prijs) en de analyse van de arts ontvang je tijdens het evaluatie consult een conclusie en plan van aanpak voor de komende tijd.
  • De duur van dit consult is 45 minuten.

Imupro Basic Voedingsintolerantie Test

Prijs €225,-

  • Wanneer je last hebt van een chronische klacht die niet verdwijnt (darmklachten, eczeem, rosacea, acne, migraine bijvoorbeeld), kan de oorzaak wel eens een IgG-voedingsallergie (type III) zijn. Ofwel voedselintolerantie. Typerend voor zo’n overgevoeligheid is dat de symptomen vaak pas een paar uur of zelfs dagen na het innemen van een ”trigger food” optreden. 
  • De ImuPro Basic test de IgG-type III reacties van de 90 meest belangrijke voedingsmiddelen. Zoals de meest voorkomende fruit, groente, zuivel, granen, vleessoorten en kippenei. De Imupro voedingsintolerantie test is ook beschikbaar  als Vega, Screen, Screen + en Comfort. Onze ervaring leert dat we met de Imupro Basic de meest relevante informatie krijgen. Daarom kiezen we over het algemeen voor deze test.

Bloedonderzoek 

Prijs vanaf €75,-

  • Voor een gedegen analyse is het soms nodig om bloedonderzoek te doen. Ons laboratorium is een van de meest vooraanstaande instellingen van Europa en we zijn dan ook trots op onze jarenlange duurzame relatie. Onze prijzen zijn daardoor competatief en onder de markt.
  • Bloedonderzoek kan alleen worden aangevraagd in combinatie met een artrs consult en in overleg met de arts.
  • Bloedafname is op onze locatie Minervalaan 29 te Amsterdam en wordt verricht door onze arts.
  • Prijzen voor bloedonderzoek starten vanaf €75,-.

Health Check

Prijs €395,-

Hormone Check

Prijs €295,-

Stap 4: Resultaat, evalueren en vervolg

Het is nu tijd voor actie!
Als alle onderzoeksresultaten binnen zijn, bespreken we dit tijdens het resultatengesprek. Op basis van alle onderzoeken heeft jouw arts een gedegen analyse en plan van aanpak gemaakt. Ook in deze fase neemt jouw arts de tijd om alles goed door te nemen. Met als resultaat een persoonlijk plan dat haalbaar is, in jouw tijd. 

Wij geloven in het self-management vermogen van de mens. Maar soms is hulp even nodig, voordat je het weer alleen kan. Wil je begeleiding in dit proces, dan kan dat ook via ons Health Control Program. Bij Holland Health Clinic werken artsen samen met voedingsdeskundigen, psychologen en bewegingswetenschappers. Iedere specialist heeft specifieke kennis van haar/ zijn vakgebied. Lichaam en geest is een geheel. Dat is de kracht van deze maandelijkse begeleiding.

Boek hier jouw afspraak