Dieetadvies voor voeding, gewicht en leefstijl

Individuele begeleiding van en bij een diëtist

Hulp nodig bij het verbranden van jouw eetpatroon?

Diëtetiek met een holistische aanpak

Dieetadvies & Begeleiding
voor voeding, gewicht en leefstijl

Voel je fitter en energieker!

Wij geven individueel voedingsadvies bij afvallen, diabetes, hart- en vaatziekten, prikkelbaar darm syndroom, voedselallergieen of voedselintelleratnies en onder en overgewicht. 

Een gezonde voeding is heel persoonlijk en daarom voor iedereen anders. Individuele begeleiding bij een diëtist is een fijne en persoonlijke manier om voedingsadvies op maat te krijgen. 

Hoe gaan we aan de slag?

Gewoon via de site

Wij ontvangen je graag in onze kliniek. Boek via deze site jouw eerste afspraak en maak kennis met een van onze diëtisten. Wanneer het jou uitkomt.

 

stap 2

Maak kennis met onze diëtiste tijdens het intakegesprek

Het intakegesprek

Tijdens onze eerste ontmoeting zullen we je persoonlijke vragen stellen over jouw voedingspatroon, leefstijl, gewoonten, wensen en ambitie. 
Tevens zullen we allerlei metingen doen: gewicht, BMI, vet%, visceraal vet%, spiermassa en taille. 
We kunnen ook jouw cholesterol en glucose meten en nog veel meer! 

stap 3

Bespreek het persoonlijke voedingsadvies

Persoonlijk advies

Jouw persoonlijke voedingsadvies nemen we samen door. Deze analyse baseren we op onze jarenlange ervaring, de laatste ontwikkelingen op het gebied van leefstijl en diëtetiek en de laatste technologische ontwikkelingen.

I

stap 4

Plan naar wens
een aantal vervolgconsulten

Vervolgconsulten

Wat is jouw wens? Wat is jouw ambitie? En hoe hard wil je er aan werken? Soms is het fijn om met jouw diëtist aan de slag te gaan in wekelijkse of maandelijkse vervolgconsulten. Persoonlijk, in jouw tempo en met het gewenste resultaat.
Deze gesprekken kunnen plaatsvinden op onze kliniek, maar uiteraard ook via Skype, Facetime of gewoon telefonisch.

Waar kunnen we je mee helpen?

 

Overgewicht

Ongewenst gewichtsverlies/ondergewicht

Leefstijlverbetering

Hoge bloeddruk

Hoog cholesterol

Hoog glucose

Maag- en darmproblemen

Voedsel allergie en intollerantie

 

  Marjolein, Diëtist

  De diëtistische analyses en begeleiding van Marjolein zijn gericht op het motto ‘leefstijl als medicijn’. Hierbij combineert ze wetenschappelijke bepalingen met een open blik naar holisme (jouw totaal beeld) en het individu (jouw individuele wensen en achtergrond). Persoonlijk, betrokken en resultaat gedreven. 

  Wat zijn de kosten?

  De kosten voor dieetadvies van een diëtist worden vergoed vanuit de basisverzekering, deze kosten gaan wel van het eigen risico af. Sommige aanvullende pakketten vergoeden ook enkele uren. 

  Vanuit de basis verzekering wordt 3 uur dieetadvisering van een diëtist vergoed. Onze tarieven zijn vastgesteld op €65,- per consult. De duur voor dit consult is gemiddeld 30 minuten.  

  Wordt het vergoed?

  In de meeste gevallen mag je zonder verwijsbrief van de huisarts naar een diëtist. Een aantal zorgverzekeraars eisen wel een verwijsbrief om het consult vergoed te kunnen krijgen. Dit betreft: CZ, Delta Loyd, De Friesland, Kiemer, Nationale Nederlanden en OHRA. Vanuit de basiszorg worden 3 consulten vergoed. Dieetadvisering valt onder het eigen risico (dit bedrag is in 2019 wettelijk vastgesteld op €385,-). 

  Vanuit aanvullende zorgverzekeringen worden vaak ook nog een aantal uren dieetveradvisering vergoed. Het aantal hangt af van jouw zorgverzekeraar. Klik op deze link om een overzicht hiervan in te zien. Het voordeel is dat je over de extra uren (boven de basis 3) geen eigen risico meer betaalt.

  Holistische aanpak

  Onze diëtisten zijn gespecialiseerd op het gebied van voeding, voedingspatronen en leefstijl analyses en interventie. Wij kijken vanuit een holistische visie naar jou als persoon. Daarin betrekken we uiteraard jouw voedingspatroon, maar ook jouw psyche, slaap, beweging en motivatie. Tevens kijken we naar jouw achtergrond, ervaringen en valkuilen. 

  We bieden ook de mogelijkheid om een aantal lab waarden te meten: cholesterol, glucose, bloedbeeld en vele andere waarden die mogelijk relevant zijn.
  Wij nemen de tijd om dit goed in kaart te brengen. 

  Marguerite, arts

  Onze artsen en specialisten kijken mee en leveren een actieve bijdrage in de analye en begeleiding. 

  Voedselintolerantie

  In de analyse van jouw voedingspatroon kunnen we gebruik maken van de testen van ImuPro.

  Met het testen van ImuPro, kan je ontdekken of een overgevoeligheid op voeding, de oorzaak zou kunnen zijn van jouw klachten. Door middel van innovatieve en uitgebreide bloedanalyse identificeert de voedselallergie test de IgG-antistoffen tegen eten snel en nauwkeurig. In deze uitgebriede laboratoriumanalyse worden verhoogde concentraties IgG-antilichamen specifiek tegen bepaalde voedingsproteïnen nauwkeurig en betrouwbaar vastgesteld. 

  Wat houdt de test in?

  ImuPro Basic: Test de 90 meest belangrijke voedingsmiddelen, zoals de meest voorkomende vleessoorten, groenten, fruit, granen, melkproducten en kippenei. Naast een begrijpelijk rapport, waarmee je in een oogopslag duidelijk jouw resultaten kunt inzien, krijg je persoonlijke voedingsrichtlijnen met individuele aanbevelingen.

  Deze test kost €180,-.

  Onze expertise: 

  – Individuele begeleiding
  – Complete, holitische analyse van jouw voedingspatroon en leefstijl
  – Een aanpak en plan op maat
  – Practische voedingsadviezen en leefstijl tips gebasseerd op jouw persoonlijke situatie, die leuk en haalbaar zijn
  – Intensieve coaching en betrokkenheid van onze diëtisten
  – Back up en feedback mogelijk door arts, psycholoog en bewegingswetenschapper waar nodig of gewenst. 

  Maak vandaag een afspraak:
  een gratis kennismakingsgesprek met jouw diëtist of direct een intake gesprek van 60 minuten