Dieetadvies voor voeding, gewicht en leefstijl

Individuele begeleiding van en bij een diëtist

Samen op weg naar een energiek en fit lichaam?

Diëtetiek met een holistische aanpak

 Iedereen is uniek! Welk voeding en leefstijladvies past bij jou?

De meeste mensen die door onze arts zijn doorverwezen of bij ons op spreekuur komen lopen vaak al lange tijd met enkele klachten. ‘Dit hoort erbij toch?’ horen we ze zeggen. Vaak gaat het om buikpijn, stress, vermoeidheid, hoofdpijn, neerslachtigheid, ongewenste gewichtstoename en zich algeheel niet fit voelen. Dit hoort niet bij het leven en is onnodig zonde. Tijdens onze consultgesprekken zie ik ze opbloeien. Al snel verdwijnen de klachten. Ze krijgen weer energie, voelen zich vrolijk en komen in beweging. Zowel op lichamelijk gebied als in het dagelijks leven. Tegelijkertijd verdwijnen de kilo’s. Dit is belangrijk voor een fit lichaam en sterk immuunsysteem, maar voor ons bijzaak. Ze voelen zich lichter, zowel lichamelijk als emotioneel en daar gaat het ons uiteindelijk om.

Iedereen is uniek en heeft daarom een andere leefstijl nodig om fit en gezond door het leven te kunnen gaan. Samen met jou gaan we puzzelen en via metingen op onderzoek om jouw persoonlijke handleiding voor een gezonde leefstijl in kaart te brengen. Een investering waar je een leven lang profijt van zal hebben.

Hoe gaan we aan de slag?

Gewoon via de site
Wij ontvangen je graag in onze kliniek. Boek via deze site jouw eerste afspraak en maak kennis met een van onze diëtisten. Wanneer het jou uitkomt!

stap 2

Maak kennis met onze diëtiste tijdens het intakegesprek

Het intakegesprek
Tijdens onze eerste ontmoeting zullen we je persoonlijke vragen stellen. We duiken in jouw voedingspatroon, leefstijl, gewoonten, wensen en ambities.
Tevens zullen we verschillende zaken meten: gewicht, BMI, vetmassa, spiermassa en je taille. Daarnaast kijken we ook naar je hoeveelheid beweging, slaap en het mentale aspect. Op verzoek kunnen we eventueel extra labmetingen doen!

stap 3

Bespreek het persoonlijke voedingsadvies

Persoonlijk advies
Aan de hand van de intake krijg je jouw persoonlijke leefstijl en voedingsadvies. Deze adviesen zijn wetenschappelijk gebaseerd en vanuit een holistisch ingangspunt beschreven.
I

stap 4

Plan naar wens
een aantal vervolgconsulten

Vervolgconsulten
Met jouw persoonlijk leefstijl en voedingsadvies kan je zelf al van start gaan. Wat is jouw wens? Wat is jouw ambitie? Soms is het fijn om hierin begeleiding te krijgen van een diëtist. Hiervoor bieden we wekelijkse of maandelijkse vervolgconsulten aan. Afgestemd op jouw wensen, persoonlijk, in jouw tempo en met het gewenste resultaat. Deze gesprekken kunnen plaatsvinden op onze kliniek, maar uiteraard ook telefonisch of online

Voeding en leefstijladvies iets voor jou?

Vaak wordt er bij een diëtist meteen gedacht dat het enkel is voor mensen die willen afvallen of ziek zijn. Maar wist je dat een diëtist bij nog veel meer kan helpen? Een aangepast voedingspatroon kan van positieve invloed zijn bij de volgende klachten/leefstijlen:

Vermoeidheid

Huidklachten

Buikklachten

Maag- en darmproblemen

Voedsel allergie en intolerantie

Als voorbereiding bij een operatie

Wanneer je aan topsport doet

Wanneer je advies wilt over je voeding en leefstijl

Marjolein, Diëtist

De diëtistische analyses en begeleiding van Marjolein zijn gericht op het motto ‘leefstijl als medicijn’. Hierbij combineert ze wetenschappelijke bepalingen met een open blik naar holisme (jouw totaal beeld) en het individu (jouw individuele wensen en achtergrond).Persoonlijk, betrokken en resultaat gedreven. 

Wat zijn de kosten?

Vanuit de basis verzekering wordt 3 uur dieetadvisering van een diëtist vergoed. Onze tarieven zijn vastgesteld op €75,- per consult. De duur voor dit consult is gemiddeld 30 minuten.  

Wordt het vergoed?

Vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op een jaarlijkse vergoeding van 3 uur bij de diëtist. Via contracten met zorgverzekeringen worden deze kosten volledig vergoedt. De zorgverzekeringen willen in ruil daarvoor volledige transparantie in het behandeltraject. Hierdoor is het niet meer mogelijk om anonimiteit te waarborgen. Anonimiteit is bij Holland Health Clinic een randvoorwaarden. Daarom is ervoor gekozen om niet samen te werken met zorgverzekeringen. Voor de cliënt betekent dit dat de rekening op locatie wordt afgerekend. De betaalde facturatie kan achteraf bij de eigen verzekeringsmaatschappij worden ingediend. Wat en hoeveel wordt vergoed is per maatschappij en pakket verschillend. Meestal ligt dit bedrag rond de 70 – 80 %. Zorg vanuit de diëtiste via directe toegankelijk (zonder verwijzing vanuit de huisarts) wil nog wel eens buiten de boot vallen en niet worden vergoedt. Daarom is het verstandig om voor de intake altijd een verwijzing vanuit de huisarts aan te vragen en mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om overgewicht (BMI >25), hoog cholesterol of onverklaarbare buikklachten.

Holistische aanpak

Onze diëtisten zijn gespecialiseerd op het gebied van voeding, voedingspatronen en leefstijl analyses en interventie. Wij kijken vanuit een holistische visie naar jou als persoon. Daarin betrekken we uiteraard jouw voedingspatroon, maar ook jouw psyche, slaap, beweging en motivatie. Tevens kijken we naar jouw achtergrond, ervaringen en valkuilen. 

We bieden ook de mogelijkheid om een aantal lab waarden te meten: cholesterol, glucose, bloedbeeld en vele andere waarden die mogelijk relevant zijn.
Wij nemen de tijd om dit goed in kaart te brengen. 

Team

Ons team van artsen en specialisten kijken mee en leveren een actieve bijdrage in de analye en begeleiding. 

Voedselintolerantie

In de analyse van jouw voedingspatroon kunnen we gebruik maken van de testen van ImuPro.

Met het testen van ImuPro, kan je ontdekken of een overgevoeligheid op voeding, de oorzaak zou kunnen zijn van jouw klachten. Door middel van innovatieve en uitgebreide bloedanalyse identificeert de voedselallergie test de IgG-antistoffen tegen eten snel en nauwkeurig. In deze uitgebriede laboratoriumanalyse worden verhoogde concentraties IgG-antilichamen specifiek tegen bepaalde voedingsproteïnen nauwkeurig en betrouwbaar vastgesteld. 

Wat houdt de test in?

ImuPro Basic: Test de 90 meest belangrijke voedingsmiddelen, zoals de meest voorkomende vleessoorten, groenten, fruit, granen, melkproducten en kippenei. Naast een begrijpelijk rapport, waarmee je in een oogopslag duidelijk jouw resultaten kunt inzien, krijg je persoonlijke voedingsrichtlijnen met individuele aanbevelingen.

Deze test kost €180,-.

Onze expertise: 

– Individuele begeleiding
– Complete, holitische analyse van jouw voedingspatroon en leefstijl
– Een aanpak en plan op maat
– Practische voedingsadviezen en leefstijl tips gebasseerd op jouw persoonlijke situatie, die leuk en haalbaar zijn
– Intensieve coaching en betrokkenheid van onze diëtisten
– Back up en feedback mogelijk door arts, psycholoog en bewegingswetenschapper waar nodig of gewenst. 

Maak vandaag een afspraak:
een gratis kennismakingsgesprek met jouw diëtist of direct een intake gesprek van 60 minuten