November Cholesterol Maand

November Cholesterol Maand


Article written by: Steven van Randwijck, 
founder Holland Health Clinic

De maand november staat bij Holland Health Clinic in het teken van cholesterol, doe met ons mee en krijg inzicht in jouw cholesterolwaarden. In deze maand kun je namelijk bij ons langskomen voor een gratis cholesterol check inclusief gratis consult + advies met een van onze specialisten.

Know your health numbers, start met cholesterol!

Waarom is inzicht in cholesterolwaarden belangrijk? Hoog cholesterol kan gezondheidsproblemen geven en is een van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Gelukkig is deze risicofactor voor een deel te beïnvloeden, maar je weet natuurlijk pas of en hoe je eraan moet werken als je weet wat jouw huidige situatie is. Een hoog cholesterol is te beïnvloeden door:

  1. jouw waardes te meten
  2. te kijken naar voeding en leefstijl (roken, beweging, voeding, stress, slaap)
  3. al dan niet met hulp dit eerst aan te pakken.

Daarom is het verstandig om je cholesterol waarden te weten. Know your numbers & take control! 

Cholesterol is een vetachtige stof die je lichaam nodig heeft als bouwstof. Je lever maakt het grootste deel van het cholesterol zelf aan. De 2 belangrijkste cholesteroldeeltjes zijn LDL (low density lipoproteïne) en HDL (high density lipoproteïne). LDL wordt ook wel slecht cholesterol genoemd en HDL goed cholesterol. Naast cholesterol is vet in het bloed ook aanwezig in de vorm van triglyceriden.

In 2 gevallen kan het cholesterol in je bloed het risico op hart- en vaatziekten vergroten: als het cholesterolgehalte te hoog is en als de verhouding tussen de soorten LDL-cholesterol en HDL-cholesterol scheef is. Deze scheve verhouding geeft een hoog risico.

Voorkom of verbeter een risico situatie: maak direct een afspraak voor een gratis cholesterol check in november. Zo weet je wat je situatie is en waar je aan kan werken. De check is inclusief consult en advies met een van onze specialisten. Zo weet je precies wat je kan doen om te werken aan jouw cholesterolwaarden.