Holland Health Clinic team

Een betrokken team van ervaren artsen en medisch specialisten

Drs. Marguerite van Randwijck

Arts/ Founder

Marguerite is een van de oprichters en  preventie arts bij Holland Health Clinic. Ze heeft hiervoor als academisch huisarts gewerkt aan de Universitaire Huisartsenpraktijk van het VU Medisch Centrum. Ze is ook een  NVCG gecertificeerd cosmetisch arts.  

Drs. Pauline Appelboom

Arts

Pauline is een van de preventie artsen bij Holland Health Clinic. Pauline is een specialist op het gebied van ‘Lifestyle as a Medicine’ (met diverse opleidingen daarin: Lifestyle Medice, Harvard USA; Nutrition & Health, Wageningen; Orthopedie, Delft). Ze is lid van de Raad van Bestuur van Stichting ‘JeLeefstijlAlsMedicijn’. Pauline is in het bezit van twee masters (Gezondheidswetenschappen Nutrition & Health & Geneeskunde). 

Drs. Anouk van Lelyveld

Arts

Anouk is een van de preventie artsen bij Holland Health Clinic. Ze is daarnaast al jaren met veel plezier huisarts in Amsterdam. Daarvoor werkte ze als HAIO op de afdeling Gynaecologie en Verloskunde bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.

Drs. Stèfanie IJzer-Kroijmans

Arts

Stèfanie is een van onze preventie artsen bij Holland Health Clinic. Ze is net als Anouk werkzaam als huisarts in Noord Holland en  is daarnaast lid van de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Stèfanie heeft geneeskunde gestudeerd in Rotterdam. 

Msc. Bengt Kom

Bewegingswetenschapper; Motion Specialist

Bengt is bewegingswetenschapper, sport coach (o.a. hockey bij AH&BC) en personal trainer. Naast zijn werk bij de Holland Health Clinic studeert hij in Delft om zijn kennis op het gebied van beweging verder te vergroten. Zijn passie is om mensen te begeleiden gezonder te leven.  

Ir. Vera van Randwijck

Voedingsdeskundige; Metabolics Specialist

Vera  heeft Voedingskunde gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen.  Ze is voedingsdeskundige en weet alles over de overgang en de hormonale invloeden daarop. Daarnaast heeft ze een opleiding tot orthomoluculair therapeut gevolgd. Vera is een veelgevraagd spreker en geeft workshops over hormonen & voeding. 

Marjolein van Randwijk

Diëtist; Metabolics Specialist

Marjolein heeft haar diëtiste opleiding afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ze is continue op zoek naar effectieve diëtistische behandelmethodes en optimale voedingspatronen. Haar diëtistische begeleiding is gericht op het motto ‘leefstijl als medicijn’. Hierbij combineert ze wetenschappelijke bepalingen met een open blik naar holisme en het individu. 

Drs. Ilonka Hanneman

Psycholoog NIP; Mind Specialsit

Ilonka heeft psychologie gestudeerd in Amsterdam.   Ze is een expert in talent-ontwikkeling en is als psycholoog en coach werkzaam bij verschillende gezondheidsintellingen. 

Mr. Steven van Randwijck

Founder; Motivation Specialist

Steven is een van de oprichters en heeft veel ervaring in het teweeg brengen van transities bij bedrijven en personen. Hij is een specialist in motivational coaching.  

De Wetenschappelijke Raad

De Wetenschappelijke Raad ondersteunt het curriculum van Holland Health Clinic en de door haar ontwikkelde Health Check en voorziet Holland Health Clinic in raad en advies om dit medisch uit te kunnen dragen. De Wetenschappelijke Raad bestaat uit de volgende leden:

Prof. dr. Leonard Hofstra

Cardioloog

Dr. Leonard Hofstra (1963) heeft een succesvolle carrière achter de rug als cardioloog en wetenschapper in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en recent bij Cardiologie Centra Nederland. Zijn werk is in de beste medische tijdschriften gepubliceerd, zoals ‘The Lancet’ en ‘Nature Medicine’.

Sinds uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat maar liefst 90 procent van de hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door lifestyle factoren (o.a. Interheart Study, 2004), besloot Hofstra zich volledig te gaan wijden aan preventie en lifestyle interventie. Dr. Hofstra doet dat met zijn Succesvolle Lifestyle Interventie Methode (SLIM), een unieke en succesvolle combinatie van beter slapen, ontstressen, effectief bewegen en verantwoorde voeding. 

Dr. Jeanin van Hooft, PHD

MDL arts

Jeanine van Hooft is MDL arts en consultant gastroenterologist en principal investigator aan het AMC te Amsterdam. Ze is actief betrokken bij clinical practice en onderzoek in een breed scala van diagnostische en therapeutische endoscopie, inclusief ERCP, EUS, colonic stenting en oesophagael stricturing. Ze is voorzitter van the Guidelines Committe of European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE). 

Dr. Wanda de Kanter

Longarts

Dr. Wanda de Kanter is sinds  27 jaar longarts, thans  in het Antoni van Leeuwenhoek, Nederlands Kanker Instituut.

Ze focust zich op het zo goed mogelijk behandelen van longkanker én op het zoveel mogelijk voorkomen daarvan. Als kinderen niet meer verslaafd worden gemaakt door een meedogenloze tabaksindustrie met haar handlangers/ lobbyisten in onze samenleving,  is 87 % van alle longkanker te voorkomen. Tabak draagt bij aan het ontstaan van 17 kankers, COPD en 30 % van alle hart en vaatziekten. Elk jaar zijn er weer 20.000 Nederlandse tabaksdoden, wereldwijd 7 miljoen. De schuld van de verslaving moet liggen bij de criminele tabaksindustrie, niet bij hen die willens en wetens verslaafd zijn gemaakt.

Ze houdt zich bezig met medische ethiek rond gezondheid en ziekte in de breedste zin van het woord, inclusief palliatieve zorg, altijd met de patient als leidend uitgangspunt.

Drs. Tycho van Meer

Gynaecoloog

Tycho heeft zowel de studie Geneeskunde als ook de opleiding tot gynaecoloog gevolgd aan de universiteit van Leiden. Na afronding van de specialisatie tot gynaecoloog in 2009 heeft hij zich verder gespecialiseerd in de minimaal invasieve gynaecologische behandelingen in het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Sinds 2012 is hij werkzaam als gynaecoloog in Alkmaar.

Hij is een voormalig Nederlands hockeyer, die 90 officiële interlands speelde voor de Nederlandse hockeyploeg, en daarin 17 keer scoorde. Tycho van Meer won met de nationale ploeg de gouden medaille bij de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.

Dr Jan Stoot

Chirurg

Jan heeft geneeskunde in Leiden gestudeerd en is gepromoveerd op het onderwerp: ‘Improving the outcome of liver surgery’. Hij was chirurg bij het Rode Kruis ziekenhius in Den Haag en is nu werkzaam als chirug bij het Zuyderland ziekenhuis. Zijn specialisme is: General, Gastro-Intestinal en Oncological chirurgie. Zijn speciale interesse ligt op het gebied van de Endocrine geneeskunde. 

Wat anderen over ons schrijven

Onze visie

 

We gaan naar de dokter als we ziek zijn. Waarom gaan we niet naar de dokter om te voorkomen dat we ziek worden?

Co-Founder Marguerite van Randwijck: ‘Met die gedachte hebben we het concept van de Holland Health Clinic opgezet. Want in onze maatschappij is gezond leven best lastig. We hebben het druk, bewegen te weinig, worden dikker, ons voedsel wordt niet beter. En uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we 60% van alle ziektes kunnen voorkomen door een juiste levenstijl. Daarom hebben we de Health Check ontwikkeld die een totaal beeld van de gezondheid van een individu bekijkt. Zo krijg je direct kennis over jouw lichaam en blijf je makkelijker ‘on track’. Ik vind het logisch dat je regelmatig naar een arts gaat om te voorkomen dat je ziek wordt en om te zorgen dat je bewust en gezonder leeft.’

Co-Founder Steven van Randwijck: ‘De gehele gezondheidszorg draait om zieke mensen beter maken. Ik vind het een gemis dat er zo weinig wordt gedaan aan het voorkomen van ziektes’. En zo is de Holland Health Clinic ontstaan. Met de gedachte dat je door regelmatig een Health Check te doen en direct contact te kunnen hebben met jouw preventie arts en zijn team van specialisten makkelijker gezonder kan gaan leven.

Door te weten hoe je lichaam werkt, hoe je organen nu functioneren, of je je lichaam voldoende voedt en hoe je brein in elkaar zit, houdt je je lichaam zo lang mogelijk in topconditie. Daarom bekijken we jouw gezondheid vanuit een 360 graden benadering. Op basis van de 5 fundamenten ‘Mind, Motion, Metabolics, Measurements en Motivation’ brengen we jouw gezondheidsstatus in kaart.

Eén meting is een momentopname, beter is dit met regelmaat te doen. Zo zie je letterlijk jouw gezondheid groeien en hoe je deze kan verbeteren. Met de jaarlijkse Health Check en het maandelijkse Health Control Programma krijg je regie over jouw gezondheid.

 

Wat is onze drijfveer?

‘Iedereen wil graag gezond ouder worden’

Waarom doen wij dit?

E

Om een kleine frustratie

Nederland is ziek en zwaar. Bijna de helft van de volwassenen heeft overgewicht en ruim vijf miljoen Nederlanders hebben een of meerdere chronische aandoeningen. Dat kost heel veel geld en onnodig verdriet. Wij vinden dat hier veel te weinig aan wordt gedaan.  Daar willen we  met de Holland Health Clinic bij helpen. Om zo stap voor stap heel Nederland gezonder te maken.

E

Onze motivatie

Je kan zoveel voorkomen door de juiste kennis te hebben en door bewust te worden van jouw levensstijl. Holland Health Clinic vindt dan ook dat het anders moet. Dat het anders kan. We kunnen heel veel ziektes en aandoeningen voorkomen door te weten wat voor jouw lichaam werkt. Wij willen iedereen aansporen, motiveren, helpen en begeleiden om gezonder te leven.

E

Onze ambitie

Iedereen wil gezond oud worden en bijna iedereen loopt met de vraag: Leef ik wel gezond genoeg? Ben ik op de goede weg? Wat kan ik aan mijn gezondheid verbeteren? Holland Health Clinic wil zo veel mogelijk mensen helpen krachtig tachtig te worden. We willen bijdragen aan de transitie naar een gezond Nederland. En dat altijd verrassend en positief!

Watch the health

Wij zijn er dol op, (healthy) documentaires over voedsel, alternatieve geneeswijzen of over gezondheidszorg. En daar zijn er een hoop van. Een van de bekendste is natuurlijk ‘’What the Health’’ (waarop overigens veel kritiek kwam). Maar wij kennen nog een hoop andere docu’s die in het rijtje thuishoren en zeker het kijken waard zijn! Wij hebben een lijstje gemaakt met onze favorieten. Watch the health!

Een stapje terug doen

Je kent het gevoel vast wel. Doordat je het druk loopt je emmertje langzaam over. Je ervaart stress, je hebt weinig tijd voor jezelf. Om te sporten, te bewegen en gewoon eens even stil te staan bij de dingen die je doet. Soms krijg je het gevoel alsof je gedachten en lichaam los staan van elkaar. De automatische piloot staat aan. Je doet alles wel maar ervaart het niet zo. Tijd om een stapje terug te doen, want wanneer je goed in je lichaam zit, voel je hoe het met je gaat. Je gaat minder snel over je grenzen heen en je voelt je mentaal en fysiek een stuk beter. Dat is dan ook de reden dat we bij Holland Health Clinic naar het hele lichaam kijken. We komen genoeg cliënten tegen die fysieke klachten ervaren, ze begrijpen niet waar dit vandaan komt. Vaak is dit de ‘’mind’’ die hier een grote rol in speelt. Hoe overleef je in een steeds drukker wordende maatschappij en hoe doe je een stapje terug? Een aantal tips!

Is zitten het nieuwe roken?

Als je ergens binnenkomt krijg je al vaak het verzoek. Neem even plaats of ga even zitten. Een teken van gastvrijheid en heel normaal binnen onze maatschappij. Waarschijnlijk zit je nu ook? Wij Nederlanders brengen heel wat uurtjes zittend door. In de auto, voor de tv, achter je laptop of wachtend. Steeds meer onderzoek wijst uit dat dit helemaal niet goed is voor ons. Te veel en lang zitten kan leiden tot gezondheidsproblemen, zowel op mentaal vlak (onder andere stress en depressie als op fysiek vlak (onder andere hart- en vaatziekten en diabetes). Wat is nou zo slecht en hoe kan je te veel zitten voorkomen. Wij geven tips!

Levensstijl & dementie

In het wetenschappelijk toptijdschrift The Lancet stond recent een interessant artikel over preventie van dementie. Een commissie van wetenschappers pleit om meer werk te maken van de preventie van dementie. Het artikel bevestigd dat een gezonde levensstijl van invloed is op het uitstellen van dementie. Lees er hier meer over.

Leefstijlprogramma’s als preventief wapen tegen virusinfecties

Mensen met overgewicht die gezonder gaan leven, geven hun immuunsysteem een oppepper. Onderzoekers aan het Erasmus MC kwamen tot de conclusie dat het aanpakken van overgewicht het immuunsysteem verbetert. Weer een mooi voorbeeld van het feit dat leefstijlpreventie loont. Leefstijlprogramma’s lijken dan ook een goed preventief wapen tegen ernstige virusinfecties!