Ik wil meer controle over mijn gezondheid

Ik wil hulp bij afvallen

Ik wil hulp bij minder stress

Ik wil regelmatig contact met mijn arts

Gezonder door maandelijkse begeleiding

Ik weet wat ik moet doen, maar heb hulp nodig

Het Health Control Programma

Maandelijkse begeleiding door jouw arts en de beste (medisch) specialisten.
Tailor-made. Op basis van jouw budget.
Stap voor stap. In jouw tempo.

R

Stap voor stap minder stress

R

Meer regie over mijn gezondheid

R

Gecontroleerd afvallen

R

Regelmatig contact met mijn arts

R

Bewust meer bewegen

R

Begeleiding door een specialist

R

Lekker in mijn tempo gezonder leven

R

Prachtige preventie coaching

Wat is jouw uitdaging?

Je weet wat je moet doen. Hoe je gezonder wilt leven. Afvallen, beter eten, minder stress. Vitaler en meer energie over hebben.

Maar hoe vaak heb je dit niet geprobeerd? Het lukt wel, maar hoe hou je het vol? Ons team van specialisten geven je begeleiding, houvast en extra controle op jouw inspanning en motivatie.

3 Unieke programma’s om jou te begeleiden

Specifieke behoeftes en uitgesproken ambities vergen gedegen professionele programma’s. Wij kennen er 3.

Weight Control

Je gewicht onder controle krijgen is niet makkelijk. Voeding, beweging, slaap en stress zorgen dat gewicht -zeker boven de 40 jaar- makkelijk blijft hangen.

Gewichtscontrole is 80% voeding en 20% beweging, dus de voedingsdeskundige is jouw hoofdbehandelaar.

Health Control

Krachtig of prachtig tachtig worden dat wil iedereen. Met het Health Control programma houden we bij hoe je lichaam zich ontwikkelt door de jaren heen. En kan je medicatie gebruik voorkomen. Een hoog cholesterol is bijvoorbeeld veelal met de juiste voeding en beweging onder controle te krijgen.

Je arts is jouw hoofdbehandelaar en op basis van consulten en labuitslagen denken de andere disciplines met je mee, voor optimal body control!

Stress Control

Slaap en stress zitten samen in een vicieuze cirkel en houden elkaar makkelijk instand. Bij stress en slaap is de Mind het belangrijkste orgaan, maar ook voeding en beweging spelen een rol.

Onze psycholoog is jouw hoofdbehandelaar.

Hoe intensief is onze begeleiding?

Veel zelf doen of intensieve begeleiding, iedereen is anders en elk moment is anders. Daarom kennen we 3 varianten om je te helpen gezonder te leven.

Hoe boek ik een Health Control Program?

Boek jouw gratis intake gesprek met een van onze artsen en start jouw programma.

Corona – Emancipatie van de introverte mens

In onze extraverte maatschappij is er vaak nog maar weinig aandacht voor de introverte mens die juist geniet van de rust en het feit dat we nu allemaal even in hetzelfde bootje zitten.

De kloof tussen gezond en ongezond Nederland

Laatst kwamen we het tegen in een artikel beschreven, de coronakloof. De wat? Het gat tussen de gezonde kant de ongezonde kant van de samenleving. Corona schijnt deze kloof nog eens extra te vergroten. De een denkt in kansen, de ander valt eerder in zijn slechte gewoontes. Waarom reageren we hier toch zo anders op en hoe kan je met kleine aanpassingen alsnog veranderingen aanbrengen in je patroon?

Waarom je niet 3 dagen niet moet eten

Oke, 72 uur vasten is lang niet genoeg om te verhongeren. Een mens kan wel zo’n 30 dagen zonder voedsel, mits er genoeg vocht binnenkomt. Maar toch geven wij de voorkeur aan een FMD (Fasting mimicking diet). FMD is een methode waarbij langdurig periodiek vasten wordt nagebootst.

Zout is goed en fout

  Zout is goed en fout met 5 tips om zoutbewust te eten Zout is lekker. Zout conserveert. Zout is een smaakversterker. Zout is ook noodzakelijk. Maar… teveel zout is slecht voor ons lijf.  Hoe doseer je nu de juiste hoeveelheid? Evolutionair gezien komt alle...

Asperges: Goud voor je darmen

  Aspergers goud voor je darmen Asperges (net als artisjokken, uien, knoflook en prei) zijn een geweldige bron van ""prebiotische vezels". Het witte goud is de beste voedingsbodem voor de goede darmbacterien. Dat en nog veel meer over darmgezondheid leerden we...