De resultaten van intermittent fasting: positief voor o.a. lichaamsgewicht, bloeddruk en cholesterol

De resultaten van intermittent fasting:

Positief voor o.a. lichaamsgewicht, bloeddruk en cholesterol


Article written by: Steven van Randwijck,
founder Holland Health Clinic

Wetenschappelijke testen hebben uitgewezen dat periodiek vasten, voor een aantal opeenvolgende dagen, zorgt voor positieve ontwikkelingen in het menselijk lichaam. Intuïtief zijn onze lichamen ingesteld op periodes van vasten. Daardoor gaan zij daar op een natuurlijke manier mee om, door zichzelf te beschermen en te verjongen. Deze twee factoren werken anti-verouderend en hebben een positieve werking op de gezondheid. Periodiek vasten kan worden nagebootst met het 5-daagse Fasting Mimicking Dieet van Prolon. De effecten van dit dieet zijn klinisch getest, wat heeft bevestigd dat de resultaten van intermittent fasting positief zijn voor onder andere gewichtsverlies, bloeddruk, verbetering van DNA-beschadiging en veroudering.

 

Methode

De werking van het fasting mimicking dieet is uitgebreid getest, zowel preklinisch als klinisch. Voor de klinische test is een testgroep van 100 personen gebruikt. Hieruit volgden 71 proefpersonen 3 keer het Prolon dieet, voor 5 opeenvolgende dagen per maand. De resterende 29 personen vormden een controlegroep die hun gebruikelijke dieet aanhielden.

 

Resultaten intermittent fasting

IGF-1
Resultaten Intermittent Fasting Prolon Resultaten IGF-1IGF-1 is een groeifactor die wordt geassocieerd met veroudering, een verhoogd risico op kanker bij volwassenen van middelbare leeftijd en DNA-schade in cellen. Bij de testpersonen was de hoeveelheid IGF-1 met 14% gereduceerd na het volgen van het fasting mimicking dieet.

 

 

Stamcellen
Resultaten Intermittent Fasting Prolon StamcellenEr werd een significante verhoging van stamcellen geobserveerd. Stamcellen zijn cellen die in staat zijn om cellen van een ander celtype te creëren. Die eigenschap zorgt ervoor dat de cellen worden aangemaakt die het lichaam op dat moment nodig heeft voor herstelling of verbetering.

 

 

C-reactief proteïne
Resultaten Intermittent Fasting Prolon CRP
Het C-reactief proteïne (CRP) is een eiwit die bij toename in het lichaam op een ontsteking wijst. Bij de testpersonen verminderden de CRP-waarden van 1,1 mg/L naar 1,0 mg/L. Dit werd waargenomen wanneer de participanten na de derde cyclus vasten weer voor 5 à 8 dagen hun normale dieet volgden.

 

 

Lichaamsgewicht
Gewichtsverlies werd voornamelijk geregistreerd door het verlies van abdominaal vet (buikvet). Gemiddeld vielen de participanten 2,7 kg (5 lbs) af zonder de vetvrije massa van het lichaam aan te tasten. Ook was er m
eer dan 2,5 cm (1 inch) vermindering in tailleomtrek te zien.

Resultaten Intermittent Fasting Prolon Lichaamsgewicht Resultaten Intermittent Fasting Prolon Buikvet Resultaten Intermittent Fasting Prolon TailleomtrekResultaten Intermittent Fasting Prolon Lean Body Mass

 

Bloeddruk
De bloeddruk bij participanten die het fasting mimicking dieet volgden verlaagde. De bovendruk (systolische druk) was verminderd van 118,0 naar 113,5mm Hg en de onderdruk (diastolische druk) van 75,7 naar 72,6 mm Hg.

Resultaten Intermittent Fasting Prolon Bloeddruk BovendrukResultaten Intermittent Fasting Prolon Bloeddruk Onderddruk

 

Cholesterol
Resultaten Intermittent Fasting Prolon CholesterolDe totale cholesterol verminderde bijna 10 mg/dl. Daarbij was er een significante vermindering zichtbaar van LDL-cholesterol, dat verminderde van 104,9 naar 99,2 mg/dl.

 

 

 

Wil je meer weten over het Fasting Mimicking dieet van Prolon? Hier vind je er alles over. Of wil je zelf deze verbeteringen in gezondheid ervaren? Probeer dan het 5-daagse vasten traject van Prolon.

 

Resultaten Intermittent Fasting