Roos Weekers, Hockeyspeelster van PUSH dames 1

Maak kennis met Roos Weekers,
Hockeyspeelster van PUSH dames 1


Written by: Roos Weekers
, hockeyspeelster van PUSH dames 1, Breda

Hee allemaal!

Mijn naam is Roos Weekers en ik ben 24 jaar. Op dit moment hockey ik bij BHV Push in Dames 1, maar nu zullen jullie wel denken: wat heeft dit met Holland Health Clinic te maken? Het zit zo: Ik hockey dus bij Push in Breda, ik woon in Amsterdam, ik ben aan het afstuderen bij Heineken in Zoeterwoude en mijn ouders wonen in Weert (die wil ik ook wel eens opzoeken), maar om deze afstanden af te kunnen leggen heb ik een auto van de club. Uiteraard moet deze auto ook betaald worden: dit jaar is Holland Health Clinic de sponsor voor mijn auto! Als dank daarvoor ga ik de komende 12 maanden een blog schrijven over sport, voeding, combinatie sport/werk/school, maar ook bijvoorbeeld wat ik eraan doe om ervoor te zorgen dat ik geen blessures krijg.

In deze introducerende blog zal ik eerst wat meer over mezelf vertellen. Toen ik 6 jaar werd mocht ik op hockey bij de plaatselijke hockeyclub in Weert. Van mijn 14e tot mijn 18e heb ik zowel in de jeugd als in dames 1 gespeeld: 3 keer trainen + 2 wedstrijden in het weekend. Toen ik 20 was ben ik naar Push gegaan om daar op een hoger niveau te spelen en daar ben ik niet meer weg gegaan, maar ik ben in Weert blijven wonen en reed dus 4 á 5 keer in de week van Weert naar Breda. Naast mijn hockey ben ik op mijn 18e ook gaan studeren: Technische bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven. Na mijn bachelor ben ik aan mijn master begonnen, waarvoor ik nu aan het afstuderen ben bij Heineken. Nu rijd ik dus niet meer van Weert naar Breda, maar van Amsterdam naar Breda, dus de afstanden zijn er niet minder op geworden!

Ik denk dat het erg belangrijk is om gezond te leven om zo ook op je werk optimaal te kunnen presteren, hierbij hoort natuurlijk de juiste voeding, maar ook beweging. Aangezien ik altijd (top)sport heb gecombineerd met studie en werk, wil ik jullie hier graag meer over vertellen in mijn volgende blogs.