Ik wil minder stress

Ik wil meer balans

Vind de balans tussen spanning en ontspanning

Alles weten over jouw stresslevels?

Vind in drie stappen de balans tussen spanning en ontspanning

stap 1

Je ervaart stress of spanning en wilt er wat aan doen

Stress en Spanning

Je ervaart te veel en te lang spanning. Je ervaart stemmingswisselingen, een hoge werkdruk, slechte slaap, ziekte of een vervelende gebeurtenis.
Stress kan zich uiten in lichamelijke klachten, in gevoelens, gedrag en/of gedachten.
Symptonen van stress kunnen ook zijn: Hoofdpijn, rugpijn, stijve schouders, slaapproblemen, vermoeidheid, rusteloosheid. Snel geirriteerd of gefrustreerd zijn. Snel huilen. Bazigheid, snauwerigheid of extreem kritisch tegenover anderen. Of overmatig eten, drinken, roken.
Het kan zich ook uiten in gebrek aan concentratie, moeite met helder denken, vergeetachtigheid of geheugenproblemen.

stap 2

Je doet een Health Check i.c.m. een cortisol meting

Health Check met Cortisol

De Health Check inclusief Cortisol meting is een uitgebalanceerde combinatie om jouw gezondheid en jouw stress waardes in kaart te brengen.
De check geeft inzicht in jouw gezondheid en jouw levensstijl en in jouw cortisol waardes van de afgelopen 3 maanden.

Op basis van de laatste technologie, feedback van 5 specialisten en gebasseerd op specifieke metingen, testen, oefeningen en heel veel labtests (Glucose, Nieren, Bloedbeeld, Ontsteking, Schildklier, Cholesterol, Pancreas, Lever, ECG, gehoor, cortisol).

stap 3

Onze arts vertelt waar het aan ligt en wat je er aan kan doen

Resultaat & Inzicht

Je krijgt een totaal beeld van jouw gezondheid en jouw stress niveau.
Persoonlijk en door een arts.
Wij geven inzicht waar je (eenvoudig) in kan verbeteren of aan kan werken.
Je krijgt advies wat je er aan kan doen en hoe.

 

Stress en Spanning

Iedereen heeft een portie ‘gezonde stress’ nodig om dagelijks te kunnen functioneren. Deze ‘fight or flight’ stressreactie hebben we nodig om snel te kunnen reageren in levensbedreigende situaties. Helaas kan ons lichaam ook te sterk reageren op stressvolle situaties. Bij ongezonde langdurige stress is er sprake van constante verhoging van de adrenaline en cortisolspiegel. Deze chronische stress draagt bij aan verhoogde bloeddruk, het vormen van vaatstolsels en is een belangrijke factor bij overgewicht. In Amerika heeft cortisol dan ook de bijnaam ‘death hormone’.

Health Check inclusief cortisolmeting

Cortisol kunnen we meten op verschillende manieren. Tot nu toe was bloed en speeksel de enige mogelijkheid. Omdat cortisolspiegels van nature door de dag heen schommelen, had je altijd meerdere metingen op 1dag nodig. Best belastend. En dan heb je ook alleen nog maar die waarde van die dag. Nauwkeuriger bij chronische stress is de lange termijn bepaling van het Erasmus Medisch Centrum. Via haaranalyse meten we de gemiddelde cortisolwaarde per maand. Tot wel 3 maanden terug! Door deze test te combineren met de Health Check krijg je een totaal beeld van de situatie.

3

Resultaat & Inzicht

In 3 consulten helpen we je op weg. In het eerste consult doen we de Health Check met alle metingen. Na een paar weken zijn alle uitslagen binnen en bespreken we deze in het tweede consult. Hieruit volgt advies op maat. Want iedereen is anders. Vervolgens ga je of zelf aan de slag met de gegeven adviezen, of ons team kan je begeleiden. Tijdens het derde consult bespreken we wat het effect is geweest van de interventie (s). Met kleine stappen die bij je passen op weg naar groot resultaat!

Met de Health Check inclusief cortisol meting geven we jou inzicht en kennis over jouw stress levels.

 

 

 

Benieuwd naar je stresslevels en wat het effect hiervan op je lichaam is? Boek een Health Check met extra cortisol meting.