In 5 dagen snel buikvet verminderen met het fasting mimicking dieet. </br> Wat zijn de 5 takeaways?

In 5 dagen snel buikvet verminderen met het fasting mimicking dieet.

Wat zijn de 5 takeaways? 


Article written by: Steven van Randwijck,
founder Holland Health Clinic

Tijdens een fasting mimicking dieet wordt eigenlijk het lichaam wijsgemaakt dat het aan het vasten is, zonder helemaal te stoppen met eten. Hierdoor krijgt jouw lichaam alle positieve effecten van vasten mee, zoals gewichtsverlies en celverjonging, zonder dat je honger hebt. Voor de mentale gezondheid wordt een periode van vasten vaak gezien als een tijd van herziening, om tot rust te komen en te luisteren naar het lichaam. Je zou vasten als een resetknop voor lichaam en geest kunnen zien. Maar wat brengt dat met zich mee? Wat kun je verwachten en waar moet je op letten als je het 5 dagen fasting mimicking dieet volgt? We hebben 5 takeaways voor je op een rijtje gezet. 

  1. Vasten kan moeilijk zijn. Wees je daar van tevoren en tijdens het vasten van bewust. Het dieet zorgt ervoor dat je geen honger hebt, maar het is waarschijnlijk niet te vergelijken met de maaltijden die je gewend bent. Mentaal heeft dit ook invloed op je, daarom is het niet gek als je na een paar dagen een dipje voelt in energie of emotie. Gelukkig is dit iets waar je even doorheen moet, daarna zal je een beter gevoel krijgen en merken dat het dieet makkelijker vol te houden wordt.
  1. Waarschijnlijk kom je obstakels tegen die je van tevoren niet had ingeschat. Zeker als het de eerste keer is dat je met vasten of een fasting mimicking dieet bezig gaat mag je onbekende ervaringen verwachten die positief of negatief kunnen zijn.
  1. Op een gegeven moment zal je merken dat je juist meer energie krijgt. Geef het wat tijd, dit moment komt echt! Bij veel mensen begint dit vanaf dag drie.
  1. Omdat je minder eet, ga je de porties die je wel eet meer waarderen. Het is bijzonder om voeding vanuit een ander perspectief te ervaren.
  1. Het geeft een gevoel van vrijheid wanneer je ervan bewust wordt dat je niet zo afhankelijk bent van eten als dat je dacht. Het is een gekke sensatie om je los te koppelen van de drang naar eten maar een mooie openbaring over je eigen kracht en vrijheid, die je alleen leert door het te ervaren.

Geïnteresseerd geraakt in fasting mimicking en benieuwd naar dit 5-daagse dieet? Hier lees je er alles over, of bestel direct het 5 dagen fasting mimicking dieet van Prolon.