Wat doet 5 dagen vasten met jouw cellen?

Wat doet 5 dagen vasten met jouw cellen?

Article written by: Steven van Randwijck, founder Holland Health Clinic

Dat vasten een positieve invloed op het lichaam heeft, is al lange tijd duidelijk. Niet alleen zorgt het ervoor dat je afvalt, maar er vindt ook een verandering plaats in je cellen. Alleen zeg nu zelf, het is best wel lastig om 4 tot 7 dagen niet te eten. Tot voor kort leek het idee van vasten terwijl je blijft eten onmogelijk, maar fasting mimicking biedt de uitkomst. Dit is een manier van vasten waarbij je wel de juiste voeding inneemt. Hierdoor denkt het lichaam dat je aan het vasten bent; zonder honger en met hetzelfde positieve effect. 

Maar wat zijn die positieve effecten precies? Stel je ondergaat voor 5 dagen een fasting mimicking dieet, dan gebeurt er het volgende in jouw lichaam: 

Dag 1:
De “Fasting State”, hierin wordt je lichaam voorbereid op het vasten, zodat er vernieuwing van jouw cellen plaats kan gaan vinden. 

Dag 2:
“Fat Burning”. Op dag twee begint de opschoning van de cellen (bekend als autofagie), waardoor vetcellen verbrand worden. 

Dag 3:
“Cellular Recycling”. Het stofwisselingssysteem houdt zich bezig met vetverbranding. 

Dag 4:
“Cell Regeneration”. De autofagie zet voort en de regeneratie van stamcellen komt op gang. 

Dag 5:
“Regeneration Continues”. De verjonging van stamcellen blijft de vernieuwing van cellen stimuleren en verbetert hiermee het lichaam. 

Wil je zelf aan de slag om 5 dagen te gaan fasten: wij hebben het eenvoudig voor je gemaakt. Bestel hier de Prolon 5 dagen fasten Box.